torsdag den 18. oktober 2012

Har prøvet noget nyt..Ja jeg har rodet mig ud i at prøve noget nyt.. Jeg har fået en hel del skønne æbler.. Så jeg ville lave Æblegele.. Noget jeg aldrig har lavet før..

Det er jo et stort sykke arbejde. Men også tilfredsstillende.

Men er der nogen som kan forklare hvorfor mit gele blev rødt.. I samme sekund hvor jeg kom geletine i skiftede det farve.. Min nabokone har foræret mig noget hun har lavet og det er gult og klart.. Mit er rødt og klart. Dog kan man se de skønne korn fra vaniljen.. Har smagt på det.. jeg glæder mig til jul... Der skal det spises.. NÅ ja jeg skal også sælge til julemarkedet..

I år er det den 1. dec.. På Klitgaarden. Sofindalsvej 77.. Kom frisk.. sæt x i kalenderen..

Nå men resterne fra geleen blev til marmelade.. Her sprang jeg også ud i noget nyt.. Jeg fik i dag lavet æbleaprikosmarmelade.. Det smager som en drøm. Aldrig går man tilbage til æblemarmelade uden aprikoser, når man har smagt dette..

Kom og køb den 1. dec...


5 kommentarer:

 1. Farven på æblegeleen kan godt afhænge af hvilken sort æbler samt om de er lavet med skrællen. Men bare det smager godt ;-)

  SvarSlet
 2. Uhm, hvor ser det bare super lækkert ud. Sikke en god ide :o)
  Kh kathrine

  SvarSlet
 3. Jeg har også lavet æblegele og mit er uden tilsat pektin og det er så orange og lavet af irgrønne æbler. så der er mange farvevarianter- men jeg giver dig ret i at det er et stort arbejde. Ved du at du kan lave myntegele af det samme. Du tager et glas og smelter det--- koger en meget koncentreret te af mynteblade så der kun er en lille spsk tilbage og koger det ind i geleen- det skal koge ca 10 min før det begynder at smage af mynte og så hakker man lidt mynte og putter i og lader det lige få et opkog og så har man nyntegele. For os, der jævnligt får et helt lam er det en fantastisk spise.

  SvarSlet
 4. uhmm ... ser lækkert ud ;0)

  SvarSlet
 5. Nej hvor er det hyggeligt med julemarked
  - og hjemmelavet æblegele.
  hilsen Mona

  SvarSlet