søndag den 10. februar 2013

Sådan syr du en sej drengepude..

 
Puden tager sin begyndelse når du river de valgte stoffer.. Tro mig, det er en spændende del af processen. Der er tråde over alt. Jeg mener over alt.. 
 
 
 
Dernæst klipper jeg pudens stof. Her kan jeg ikke give dig mål, da du jo kan sy denne pude i alverdens størrelser..
 
Dog kan jeg sige at du skal klippe et stykke som passer til pudens forside. To stykker som skal udgøre bagsiden.
Disse stykker skal være så lange at du kan lave ovenstående ombuk. De to stykker skal lappe over hinanden. Dette er et kuvertpudebetræk.

 

 
 Pudens forside skal nu syet til med alle strimlerne.. Det bliver, efter min mening, flottest hvis du ikke tænker over rækkefølgen. Den første strimmel følger blot stoffets kant. De næste følger efter..
Jeg foreslår at de ikke lapper over hinanden, for så kan du se pudens oprindelige stof som en del af puden, men du kan lappe lidt ind over og det gir et andet look.. 
Sådan ser det ud når du begynder og undervejs.. Inden jeg syr puden sammen vælger jeg at presse alle strimlerne. Dette ses på det sidste, af de ovenstående billeder.
 
Nu skal du lægge stykket med strimlerne på bordet, (jeg arbejder altid på gulvet) Læg de to bagstykker ovenpå.. Husk ret mod ret.. Disse skal flugte med siderne, så de overlapper hinanden.. Dette gir lukningen uden lynlås, hvilket jeg fortrækker til børneværelser. 
Vupti.. Undskyld, hvis jeg sprang for mange trin over.. Jeg skal nok øve mig i en bedre brugervejledning..
Det nederste billede viser overlappet af de to bagstykker..
 
Rigtig god fornøjelse..

Næste pude fra min side skal være med mange farver.. Glæder mig allerede...