
I dag blev det så en blandet landhandel. Faktisk gik det så godt med det, at jeg glemte at tænde lysene til stemning. Det må I tænke Jer til.

I går var jeg til julefrokost på mit arbejde. Det var en hyggelig aften. Jeg rører aldrig alkohol, hvilket gør at jeg er velsignet på mange måder. I dag kom det sig til nytte, igen , igen.. Jeg var frisk til at lave årest marcipanbrød. En tradition jeg hygger mig med.
Håber virkelig de er gode. Jeg elsker at lave dem.
Der er absolut intet hokus pokus over dem. Jeg er meget bevidst om at jeg ikke er den store kunstner på den front. Sådan er det, og det gør mig intet. Har stor respekt for de som er helt fantastiske til dette.
I sin enkelhed gør jeg sådan:
- Odense marcipan
- Flormelis
- Nuggat
- Hasselnødder
- Pistacie
- Odense Chokoladeknapper til overtræk
- Pynt til Marcipanbrødene. Alt er muligt.
- Jeg ælter flormelis ind i marcipanen. Det gør den blød og sød.
- Jeg ruller en rund cirkel ud. Vælger så pistacie eller nuggat som smørrelse.
- Derpå vælger jeg (til nogle af brødene) at drysse med nødder.
- Ruller cirklerne til pølser. Arbejd med dem og de bliver lange.
- Jeg pensler dem med smeltet Odense Chokoladeknapper.
- Sender dem i køleskabet mellem hvert lag. 4 lag er nok, efter min mening.
- Sidste lag drysses med enten nødder eller andet pynt.
I år har jeg dog eksperimenteret. Jeg har lavet et marcipanbrød med Cuba caramel. Hvordan det smager ved jeg jo af gode grunde ikke. Men I hører nærmere..
Glædelig jul og god lørdag.
Håber også I hygger jer med familien i dag.