torsdag den 19. juli 2012

Pædagogen er dumpet... sorry

.... Ja jeg må med skam indrømme at jeg ikke har tænkt mig om.. Jeg har endelig brugt lidt tid for mig selv, ved symaskinen, som i øvrigt er lånt, da min har stillet træskoene. Det er blevet til en sød frugtpose, til et kommende børnehavebarn. Ja, ser I, nu er det så gået op for den "dårlige pædagog" at jeg har glemt alt om navn på posen.. 

Så siger min mand: " Han er da en klog dreng. Han kan da godt genkende sin egen frugtpose". Ja vist kan drengen det, men hvad med de stakkels pædagoger som skal genkende 50 forskellige.. 
Nå, evt. klager må sendes denne vej, for jeg kan ikke nå at sy en ny og kan heller ikke lige finde på en smart løsning som kan laves i dettte øjeblik..

Tør jeg sige at jeg selv, faktisk er en af de pædagoger, som godt kan huske alle frugtposerne, på stuen.. Nu er jeg i en DUS uden frugtposer... Desværre.. For der er nu noget hyggeligt over at sætte sig med sin enten medbragte mad eller frugt, og så opleve nærvær, som handler lidt om hyggesnak om dagen, det man glæder sig til, og det som gør en glad.. 

Desværre er der alt for mange børn i dag, som er nødt til at leve et ret så fortravlet liv, med både forældres, søskenes samt egne aktiviteter, som skal presses ind i dagligdagen. Derfor syntes jeg det er vigtigt at børnene i deres daginstitutioner omgåes nærværende fagpersoner, som både hygger om dem, viser dem ægte interesse samt er gode eksempler for, hvordan gode spisevaner samt bordmaner opstår.

Jeg ved at forældrene gør deres ypperste for dette, men betingelserne for at gøre det rigtig godt, kan være svære. Derfor tænker jeg institutionerne ind, som en samarbejdspartner når det handler om at lære "Verdens fremtid" de sunde værdier.

Nå det var så blot min beskedne mening om dette.. Hvis I ikke er faldet helt hen, over dette indlæg, håber jeg at I vil tænkte over de gode og sunde stunder som I tilbringer sammen med enten Jeres eget barn eller andres.. Lad dem være fyldt med nærvær.


16 kommentarer:

 1. Det er en rigtig flot pose, som nok skal bringe lykke og inkassere et par misundelige blikke.
  Jeg er den slags håndarbejdslærer, der hader sprittusser, men den kan jo redde posen... Evt. skråt på det gule hus - med mindre drengen hedder Carl-Emil :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Loouise.. Jeg er enig med dig.. Sprittusser er ikke et hit.. ikke til den slags...

   Den søde dreng hedder Bertram.. Det er jo en mulighed..

   Men moderen siger at børnehaven godt kan huske frugtposerne fra hinanden, hun har selv arbejdet der..

   Lone

   Slet
 2. Det er en fin pose. Hvad med at brodere drengens forbogstaver i grove korssting? Det er da bedre end ingenting.
  Jeg er helt enig med dig i dine betragtninger (og faldt ikke hen under læsningen).

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Eva..

   Det er da en fantastisk idé.. Det vil jeg huske hvis jeg roder mig ud i flere af slagsen...

   Tak for din enighed..

   Lone

   Slet
 3. Den er super flot og rigtig dejlige farver! Frugterne blir med garanti 100% bedre i smagen, den lille gut vil elske den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig.. Det handler altsammen om måden man fremstiller ting på..

   En frugtpose gør helt sikkert en forskel.. Han var meget stolt over den..

   Lone

   Slet
 4. Hvad med at stryge bogstaver på? De har nogle i stof2000 :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Anna

   Sikke en god løsning. Den er jo lige til at gå til, når nu den er syet sammen..

   Men nu har Bertram gået hjem med den...Han elsker den allerede

   Lone

   Slet
 5. Svar
  1. Tak Kjerstine

   Den faldt i god jord..
   Bertram blev meget glad

   Lone

   Slet
 6. hej Lone
  Det var en rigtig flot frugtpose (med eller uden navn), krydret med gode tanker om nærvær.
  Kunne man ikke brodere et navn på ?
  hilsen Mona

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Mona...

   Du kan også tro Bertram blev meget begejstret for den.. Talte om den hele dagen.. Han er to og har aldrig hørt om en frugtpose før. Man det gangede han straks..

   Jo man kunne godt tage nål og tråd.. Men nu er den syet sammen og gået med ham hjem..

   Lone

   Slet
 7. Kloge ord og en dejlig frugtpose hvor man vel kan skrive hans navn med en speedmaker...for pædagogernes skyld forstås, for selvfølgelig kan knægten da kende sin egen flotte frugtpose...god dag til dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Kirsten..

   Glad for at du er ening med mig... Ved der er mange som bruger speedmarker for at se forskel... Den går ikke her.. Det vil være synd og skam... så må de pædagoger tage sig sammen. .hahahahahha
   En skrev til mig at man kan købe nogle skønne nøgleringe man kan sætte billed i. Sådan en kan jo nemt sættes på uden at ødelægge alt med tusser...

   Tror jeg er til den løsning..

   Lone

   Slet
 8. tag et billede af barnet og print det ud på et overførselpapir til tekstil, så kan både pædagokker og barnet kende posen. er den sendt videre er det nemt for forældrene selv at gøre det

  SvarSlet
 9. Bertram. Dejligt navn. Idéen med billedet er rigtig god. Både som påstrygning og til nøglering/lamineret.

  SvarSlet