mandag den 5. december 2011

Har du gjort noget godt for en anden idag?

... ellers vil jeg godt opfordre dig til det..

Som pædagog i skolen underviser jeg i O-lektionerne. Det vil sige timer som skal lægges af pædagogerne i Dussen. Jeg elsker simpelthen at undervise. At være på og se hvad børnene får ud af en undervisningstime er en af de mange grunde til at jeg er pædagog. Jeg elsker de stunder, hvor det er tydeligt at det nytter, det man gør.O-lektionerne skal omhandle emner som: Trivsel, motorik samt sundhed.Jeg har nu igennem længere tid arbejdet med emner som: "Respekt", "Interesse for de andre i min klasse", "Konfliktløsning", "Samspilsregler" samt venskaber.I den forbindelse har jeg lavet en del opmærksomhedsfangere. Små øvelser som skal skabe interesse for emnet, motivation til at arbejde på at blive en bedre ven samt forståelse for hvad jeg (læs børnene) selv kan gøre bedre...Det har været så godt. Børnene er gået op i det med liv og sjæl.


Så idag skulle vi høre hvordan sidste uge var gået. I mandags trak alle børnene et hemmeligt navn på én i klassen. En, som man skulle gøre noget godt for i løbet af ugen. Det kunne f.eks. være:
 • Gi din hemmelige ven en tegning


 • inviter dem med i din leg


 • gi dem komplimenter


 • hjælp dem, når de har brug for det


 • vis interesse for ham/hende


 • m.m.

Som tak for dette havde jeg denne kurv med idag. Fyldt med æbler, smukt pakket ind. Se skiltet på æblet ;o)Vi talte om, at det ikke kun er spiselige ting, som er sunde for os. At have det godt, med sig selv og andre er også en del af at have et sundt liv...Børnene forstod det. Det var jeg lidt spændt på. De forstod det med at man har ondt i maven, hvis man ikke har fred med andre.. Godt tænkt af børn i 1. kl. Jeg er bare så stolt af dem.NÅ, men måske I kan bruge idéen.


Gør noget godt for andre, og få det godt med dig selv..Det må være min opfordring, til mig og dig... God fornøjelse med det...Jeg er sååååå spændt på hvordan det er gået næste mandag. Mon de har kunne lade være med at afsløre hvem de er venner for... tvivler, men ser det som et tegn på at de er spændte og syntes det er så sejt at være hemmelig ven...


Måske du også arbejder med børn og kan bruge idéen.. Nu er den delt..

5 kommentarer:

 1. Det er en virkelig sød idé. Den vil jeg lægge mig på sinde. Vi har sundhedsuge en gang om året, og her skal sundhed forstås i bredest mulige form.. Mon ikke vi kan bruge din idé?

  SvarSlet
 2. Hvor er det bare en fantastisk god ide. Tak fordi du deler den, og glæden ved at gøre noget godt!

  SvarSlet
 3. Det er en ide man bruger overalt. Jeg har brugt det meget i mit arbejde med hunde og med køerne Er man positiv og deler glæde reagerer alle væsener positivt.

  SvarSlet
 4. Hvor er du dygtig og de børn er meget heldige at have dig som deres lære. Du kommer med nogle gode synspunkter, som vi andre kan lære af.

  SvarSlet
 5. Eva: Jeg håber I får brug for idéen, da den gjorde stor lykke..

  Sundhed er nemlig mange ting.. Det fik vi lige fokus på.. Held og lykke med Jeres sundhedsuge.

  Josefine: Tak for de søde ord.. Jeg deler gerne. Jeg nyder jo også at suge til mig hos alle I andre...

  Bebiane: Tak tak.. Sødt sagt.. Elsker den del af mit job. Undervisning er lige mig...

  SvarSlet