lørdag den 7. maj 2011

Afsløring af haveprojekt. Velkommen til havevandring, her på bloggen. Se alle de skønne billeder.

Her er afsløringen af vores store haveprojekt. Nu skal den blot males. Nå ja og græsset skal i niveau. Søjlerne skal i jorden m.m. Der er jo lang vej endnu.. Men har Roald og Anders ikke været dygtige. Jeg er så glad. Glæder mig til at sætte de røde havemøbler på terrassen. Ikke et øje er tørt..(Og så er der en lille overraskelse til den heldige.. som gættede hvad vi havde gang i.. Jeg skriver lige til dig..)Da vi købte dette hus, kunne jeg ha svoret at jeg ikke ville blive grebet af havearbejde. Jeg er bidt. Jeg elsker det og har gerne ondt for en god sags tjeneste. Ondt fordi solen har fanget mig, og fordi jeg idag, har malet højbede i 5 timer.

At give disse pallebede farve. Det gjorde den STORE forskel. Jeg kunne ikke holde dem ud før. Nu er jeg glad. Mere glad når de sprudler af kål, rødbeder, gulerødder, kartofler og løg. Alle mine ynglings grøntsager. Uhm.. Kan næsten smage dem.


Her ser I vores skønne røde træ. Vi aner ikke hvad det er for et, måske du gør det? Det har røde små æblelignende, ikkespiselige frugter. Smukt er det nu.

Vores slidte bænk, og vores lille havebassin. Nu uden fisk. Fiskehejren og den strenge vinter har gjort kål på dem alle.. Det har vist sig at være en dyr omgang. Æv for det er så hyggeligt med lidt fisk i haven.


De gule blomster i krukken gør mig så glad. Det er første år, der er blomst i. Mit lille fuglehus hygger og pynter.

Vinen i udestuen er smuk, men skal lade livet, den dag jeg har råd til en ny og ikke råden udestue. Den dag glæder jeg mig til.Vores vand, hygger. Lyden alene er så skøn.

Håber I har hygget jer, på vores lille havevandring.

13 kommentarer:

 1. Hej Lone - nu har jeg været på havevandring hos dig, det var hyggeligt! Sikke nogle flotte højbede, du får - der bliver ordentlig styr på sagerne.

  Synd med fiskene i dammen :( Vi har en del fisk i vores dam, som er ca. 1 meter dyb i midten, hvilket sikrer at fiskene klarer en kold vinter. Vi har desuden en meget hæslig plastik fiskehejre stående diskret ved et buskads ved dammen, og den sørger faktisk for at der ikke kommer en rigtig levende fiskehejre og tager for sig af godterne.

  God søndag til dig.

  hilsen Ulla

  SvarSlet
 2. Hej Lone.
  Hvor bliver det bare flot. Og de røde kommer da til sin ret.
  Dit flotte træ er et paradisæbletræ. Og æblerne kan bruges. Til slik - de kan koges til gele...
  Knus moster.

  SvarSlet
 3. Hej kære Lone
  Hvor er det nogle skønne billeder, og en ualmindelig flot terrasse.
  Fortsat god weekend
  AD

  SvarSlet
 4. Ih... det bliver da en dejlig have!! Jeg elsker højbede til køkkenhave.
  Ja træet er paradisæble. Måske den der hedder ´Dodong´.
  De gule blomster i din krukke er engblommer. Dem har jeg også en del af. I forskellige nuancer af glade gule farver.
  Hvis ikke dit bassin er så dybt er det en god idé med en luft pumpe til at holde en våge åben med. De koster ca. 129 kr. og fiskehejren i plast er der delte meninger om. Men flytter man den 1-2 gange i ugen så skulle den have rigtig god effekt!
  Tillykke med terrassen!

  SvarSlet
 5. din have er da super lækker :)

  tak for din mail :)

  og nu kan jeg se det er en terrasse den er da blevet flot :)

  SvarSlet
 6. Tak for besøget..

  I er velkommen en anden gang..

  Fiskehejre har vi og den virker ikke.. en dag stod den levende fiskehejre og hilste pænt på den af plastik.. så den har vi ikke været heldig med...

  Lone

  SvarSlet
 7. Det ser ud til at blive super flot - vis endelige billeder når møbler er på plads ;0)

  SvarSlet
 8. Jeg har højbede lavet af pallerammer som du og har længe gået og taget tilløb til at male dem ..NU skal det være, hvor er dine blevet flotte!
  Tak for kigget , du har en skøn have, som jeg har fulgt på sidelinien længe.

  Lis

  SvarSlet
 9. Lis

  Det er bare igang.. Jeg er så tilfreds.. Og de bliver jo kun flottere af at få jord og afgrøder..

  Hvis man var modig, skulle de jo være røde, lilla og grønne.. Men jeg er bare ikke så modig...

  Lone

  SvarSlet
 10. Tak for en dejlig havetur, en meget flot have du har, glæder mig til flere havebilleder.

  SvarSlet
 11. Rigtig god ide med højbede, det er da lige en ide jeg gerne ville "stjæle" - hvor får man fat i sådanne pallerammer - i min have er det et stort problem at få græsseet af, jorden er det rene ler ... Ryggen kan ikke rigtig klare det, heldigvis har gode venner hjulpet i weekenden, så mit rhododendronbed er startet nu.

  SvarSlet
 12. det er godt nok en dejlig have i har.. Og det lækre resultat din mand også har lavet til dig er super.. (Min handy er også igang med have tam tam) Kommer senere.. Ha ha.. Det er så SKØNT med noget nyt.. Flot havevrandring jeg fik.. TAK for inspiration...
  KH Iben

  SvarSlet
 13. Hej Piger

  Ked af at jeg ikke havde set Jeres kommentar... Min computer er holdt op med at skrive på mail når der er svar på indlæg.. Ved I hvorfor det er ?

  Højbedene har jeg købt brugt.. gjorde en god handel, men de kan købes ved transportfirmaer eller måske Bilka..

  Men hvis I spørger mig, skal de altså males.. det gør dem mere tjekkede..
  Iben: tak.. glæder mig til at se din handyman i aktion igen.. hvad mon det er nu....

  Lone

  SvarSlet