lørdag den 9. april 2011

Med gråden i halsen. Taske af kort.


Det er sjældent jeg syer noget med gråden helt oppe i halsen. Det har jeg gjort i dag. Denne taske har virkelig testet mig.


Der er ingen tvivl om at det er mig, der er noget galt med. Nu vel, det er noget stift at arbejde med, men det var jo at forvente. Jeg havde dog ikke forudset at det måske lige skal gennemskues, hvordan det er smartest at sy det skråbånd på. Det var forfærdeligt. Når jeg ikke har taget nærbilleder, er det ikke uden grund. Jeg satser på at næste projekt går nemmere.. Ikke fordi jeg har gennemskuet det, men satser på held.


Det korte af det lange er at jeg er færdig, i mere end en forstand. Gider ikke mere i dag.. Havde ellers en god idé til en passende gave i dette kort. Det bliver ikke i denne omgang. Iøvrigt måtte jeg på lånemarkedet. Min symaskine valgte at sætte af. Måtte låne naboens trofaste maskine. Knækkede tre nåle. Hun må elske mig. Køber da vist lige nogle nye.. Det kunne jo være at hun skulle bruge den igen om 3 år ;o) Ikke Sanne?


Er der nogle af Jer som har et godt råd, i forhold til at takle eventuelle kommende tasker, modtages de med stor tak.. For jeg var gradefærdig.

9 kommentarer:

 1. Hvor er det en flot taske - den kan du være stolt af. Var det teknikken med at sy kantbånd på, som voldte problemer? Det er ellers supernemt - ja, ja, når man altså kan ;-)
  Der findes bl.a. en vejledning her: http://www.pelunika.dk/index.php?page=55
  Jeg er interesseret i, hvor du har fået fat i landkortene? Er det gamle skolekort?

  SvarSlet
 2. Fantastisk med den taske Lone.. På billedet ser den kanon flot ud.. Sikke et arbejde.. Jeg kan godt sætte mig ind i det der med gråden, men viljen kommmer alligevel først..
  jeg tror det er noget du kan grine af senere..;0) Tillykke med din gevinst.. Det er da fedt.. Jeg vandt jo billetter til teater,på blogtræf ved dig, så det glæder jeg mig osse til..Og ligesom du fortæller - plejer jeg heller ik at vinde noget.. MEN NU - har vi jo så begge haft held med det.. Rigtig god tur når du/i skal afsted..;0)
  KH Iben

  SvarSlet
 3. Hej piger..

  og tak.. jeg lover Jer at det skråbånd er syet i bakke og dal. De syninger er frygtelige..

  Der må være en smart måde at komme rundt på i så stift materiale..

  Tak for rosen. dog.

  Iben god fornøjelse.. man skal ha lov til at være heldig

  SvarSlet
 4. Fru Olsen

  Ja det er kort fra en kær skole.. Som lige gav mit er par...

  Desværre så er det ikke helt på den måde som du linkede til at skråbåndene skulle syet på.. Æv, hvor det drillede...

  Og tro mig det er ikke kønt..

  Lone

  SvarSlet
 5. Årh, den er sej. Jeg elsker tasker med kort.

  Jeg vil foreslå dig at fore den. Så skal du ikke bruge kantebånd. Ellers kunne du måske prøve at bruge strikket kantebånd, som giver sig noget mere? F.eks. af den slags, som man bruger på løbetøj og andet outdoorhalløj. Eller måske foldeelastik? Det kan du få i forskellige bredder på ebay.

  SvarSlet
 6. Jeg ville konsultere Miss AD (som jo holder ferie p.t.), hun har syet mange - og flotte :)

  SvarSlet
 7. Kære Lone.
  Selvfølgelig er det svært at sy et LIGE skråbånd på i en RUNDING! Men tasken er altså RET FLOT på afstand!
  Et råd fra en håndarbejdslærer af den (virkelig) gamle skole!
  Skråbåndene presses først med strygejernet, sådan at det ligger dobbelt. Du skal presse hele den længde du skal bruge.
  Nu ligger du tasken (måske under noget bagepapir for at tage lidt af varmen) og så lægger du skråbåndet oven på og presser det rundt i facon, så det har samme rundinger som tasken. (med strygejernet!)
  Hvis tasken absolut ikke kan tåle strygejern, så læg bådet lige ved siden af, så har du god fornemmelse for rundingen.
  Nu er du klar til at sy! Jeg vil foreslå en zig zag i en lækker kontrastfarve! Zig zak hæfter mange flere steder end en lige-ud-stikning, så hvis det skulle skride en lille smule et par steder, er der god chance for at syningen alligevel har fat!
  Prøv bare.. Evt på et mindre prøvestykke først!
  Held og lykke. Maria

  SvarSlet
 8. Tak for Jeres mange og rigtig gode råd.. Nogle af dem havde jeg benyttet mig af.. Det med at stryge først.. Den var jeg med på.

  Men tror jeg vælger zig zag næste gang, eller laver mit skråbånd selv. For det kan man jo så lave lidt bredere .. og måske dermed nemmere at sy på...

  Jeg har ikke opgivet endnu..

  Tak..
  Lone

  SvarSlet
 9. God fornøjelse med broderierne - håber det går bedre :-)

  Håber vi får det at se!

  SvarSlet