Der er gået mormor i den. Troede ikke det ville ske, man kan blive så overrasket. Da vi for flere år siden købte dette hus svor jeg at haven kun ville blive Roalds domæne. Det holdt kun frem til den dag hvor jeg var færdig med at indrette huset.
Jeg bevægede mig ud på grunden og i dag er den Roalds slid og mit tankeværk. Vi slider hvert år og jeg designer møbler m.m. til grunden. Afgrøderne bugner og jeg elsker det.
I år, har høsten dog været præget af dårligt sommervejr. Det har rødbederne dog ikke opdaget og der er blevet syltet til den store guldmedalje.
Opskriften er fra min familie. Dog med egne rettelser for ikke det blir for sødt.
Jeg gør sådan:
Koger rødbederne til de er møre.
Hælder koldt vand over dem og trækker skindet af dem. Her er det en rigtig god ide at bruge handsker. Jeg sig det bare.
Laver lagen af sukker og eddike. Familiens opskrift siger lige dele af hver. Det er lige til den sæde side for os, så vi holder en lille smule tilbage på sukkeret. Du kan smage dig frem.
Skærer rødbederne i skiver og kommer dem på glas.
Hælder lagen over dem og her putter jeg lidt hele peberkorn i glasset til smag. Ikke for mange.
Held og lykke. De smager himmelsk.